Polityka prywatności

Zobacz w jaki sposób chronimy i przetwarzamy dane osobowe

(Załącznik nr 1 do Regulaminu).

§1 DANE OSOBOWE

Administrator, przetwarza dane osobowe Abonentów, podane w formularzu Zamówienia podczas świadczenia Usług. Przetwarzanie danych osobowych, odbywa się na podstawie art. 18 ust. 1 i ust.2 ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną oraz art. 23 ust.1 pkt 3 ustawy o ochronie danych osobowych. Każdy kto podał swoje dane osobowe w Serwisie ma prawo dostępu do treści swoich danych osobowych znajdujących się w zbiorze administrowanym przez Administratora oraz ich poprawiania. Dane Abonenta nie będą udostępniane innym podmiotom i osobom trzecim. Podanie danych osobowych w Serwisie jest wymagane.

§2 KWESTIE TECHNICZNE

Warunkami technicznymi skorzystania z możliwości usług Reservante.pl, w szczególności zamawiania i składania rezerwacji jest: połączenie z siecią Internet oraz korzystanie z przeglądarki WWW poprawnie obsługującej standardy: XHTML 1.0, CSS, javascript oraz posiadanie dostępu do skrzynki e-mail.

Informacje zawarte w logach systemowych mogą zawierać różne dane, np. adres IP. Administrator wykorzystuje je wyłącznie w celach technicznych oraz do zbierania ogólnych, statystycznych informacji demograficznych. Dane powyższe mogą być udostępniane podmiotom upoważnionym na podstawie obowiązujących przepisów prawa w razie naruszenia praw Administratora, próby włamania lub innego działania na jej szkodę.

Niektóre obszary Systemu mogą wykorzystywać cookies, czyli pliki tekstowe zapisywane na komputerze Użytkownika, identyfikujące go w sposób potrzebny do umożliwienia niektórych operacji. Pliki cookies wykorzystywane są między innymi do zapamiętywania danych ułatwiających logowanie Zarejestrowanego użytkownika. Warunkiem działania cookies jest ich akceptacja przez przeglądarkę oraz nieusuwanie ich z dysku.

Istnieje przy tym możliwość takiego skonfigurowania przeglądarki internetowej, która spowoduje, że całkowicie zostanie wyłączona możliwość przechowywania plików cookies na dysku twardym komputera. Efektem takiej zmiany może być jednak utrata pewnych funkcji Serwisu.

Administrator serwisu nie ma wglądu w hasła Użytkowników, gdyż są one zaszyfrowane.

§3 BEZPIECZEŃSTWO KONTA ABONENTA

Każdy Abonent ma obowiązek chronić dostęp do swojego hasła. Abonent nie powinien w żadnym wypadku udostępniać swojego hasła osobom trzecim. Za wszelkie działania Abonenta lub osób trzecich na rzecz jego konta odpowiada on sam. W przypadku podejrzenia o kradzież hasła należy niezwłocznie je zmienić korzystając z opcji Zmień hasło. Nie należy zapisywać hasła w przeglądarce internetowej. W razie konieczności należy to robić wyłącznie na komputerze, do którego posiada się wyłączny dostęp. W szczególności nie należy zapamiętywać haseł na komputerach dostępnych publicznie (np. w kawiarenkach internetowych).

Panel Administracyjny Systemu zawiera poufne dane. Abonent nie powinien nikomu udostępniać informacji pozwalających na dostęp i korzystanie z panelu.

§4 ZMIANA POLITYKI PRYWATNOŚCI

Zastrzegamy sobie prawo zmiany powyższej polityki prywatności poprzez opublikowanie nowej polityki prywatności na tej stronie.

§5 KONTAKT

Firma zbierająca dane: Reservante - Kamil Rybczyński, Cedrowice 17, 95-035 Ozorków, Polska.

W razie dodatkowych pytań dotyczących ochrony prywatności, prosimy o kontakt korzystając z formularza kontaktowego na stronie kontaktowej.

Zobacz co mówią o systemie rezerwacji nasi klienci

"System rezerwacji jest przejrzysty i bardzo łatwy w obsłudze."
Piotr Kolek

Byliśmy także w mediach

Media o naszym systemie rezerwacyjnym

Nieustannie pracujemy nad rozwojem systemu

Wprowadziliśmy do Rezervante nowy system płatności za wizyty - Transferuj.pl.

48127

użytkowników

dokonujących na co dzień rezerwacji

641088

rezerwacji

złożonych do tej pory poprzez Reservante

661395

usług

na które zapisali się do tej pory klienci